Au Pair bandt fast 4 måneder gammel baby til takvifta i 26 timer


En kvinne er pågrepet og siktet for flere tilfeller av barnemishandling etter at hun bandt fast en 4 måneder gammel baby til en takvifte i 26 timer.

Barnevakten skal ha vært en del av Au Pair-ordningen, og hadde fått i oppgave å passe på babyen mens foreldrene tok seg en fridag.

Da foreldrene kom hjem skal deres fire uker gamle datter ha hengt opp-ned fra takvifta i gangen.

Videoovervåkningen avslørte kvinnen

Au Pairen hevder på sin side i avhør at babyen kun var festet til takvifta i noen få minutter, men videoovervåkning fra husets alarmsystem viser at den lille jenta hang der i over 26 timer.

– Når vi kom hjem så vi dattera våres henge i takvifta. Vifta var satt på, så det er bare et mirakel at jenta vår overlevde, sier moren til Ukens Nytt.

Jenta er nå innlagt på sykehus til observasjon, men legene forventer at hun ikke får noen varige skader på tross av hendelsen.

Au Pairen har i avhør sagt at hun ville lære foreldrene en lekse fordi de var borte for lenge. Arbeidstiden for en Au Pair skal ikke overstige 5 timer per dag, og maksimalt 30 timer i uken. I dette tilfellet skal foreldrene ha vært borte i over 48 timer, og den unge kvinnen skal ha bestemt seg for å lære foreldrene en lekse.

Dro på fest

Etter å ha bundet spedbarnet til takvifta og satt den på dro den unge kvinnen angivelig på fest hos venner fra Thailand. Her skal hun ha spøkt om hendelsen.

– Hun viste oss bilde av babyen som hang i takvifta men vi trodde ikke hun hadde latt ungen bli hengende der etter at hun dro. Det er jo sjokkerende, sånt skal man ikke gjøre selv om man mistrives hos vertsfamilien, sier en annen Au Pair som var tilstede på festen.

Da politiet ankom familiens hus kl. 09:40 etter at foreldrene hadde funnet datteren sin i taket ble det utført tekniske undersøkelser på kvinnen før hun ble tatt i arrest. Det skal ha blitt funnet en mindre mengde amfetamin og angstdempende piller i kvinnens håndveske.

Vi tror du vil like disse