Berit (60) plantet rosefrø hun fikk av sønnen før hun dro på ferie – kom hjem til hagen full av cannabisplanter


60 år gamle berit fra Måløy i Sogn og Fjordane fikk sjokk da hun kom hjem fra ferie. Den livsglade kvinnen hadde plantet noe hun trodde var roser, ettersom sønnen på 40 år hadde gitt henne rosefrø som han hadde tatt med fra ferie i Nederland.

– Min sønn kom hjem fra Nederland med en gjennomsiktig pose med rosefrø. Jeg som er glad i hagen og roser ble jo utrolig glad. Jeg fikk beskjed om at disse rosene er som de vi oftest ser i Norge, men at de kunne bli litt større. Det var ikke noe bilde av roser på selve frøposen, men min sønn fortalte at hagen ville bli veldig fin. Jeg bestemte meg for å plante hele posen før jeg dro til Hellas på ferie. Da jeg kom hjem fikk jeg utrolig sjokk, forteller Berit.

Hagen bestod av 622 cannabisplanter

Da Berit kom hjem fra ferie var hele hagen hennes dekket av over 600 cannabisplanter, 622 ifølge Berit.  Først trodde hun det var grønne roser på lang avstand da hun kom fra flyplassen med taxi og stoppet utenfor huset. Da hun oppdaget hva det faktisk var fikk hun sjokk.

Flere av plantene var rukket å bli over en meter høye. Berit tror det må være den varme sommeren og de lange dagene som har gitt gode vekstvilkår.

– Jeg fikk jo litt sommerfugler i magen. Hva måtte naboene tro? De må jo tro jeg er helt gal. Jeg forstod med en gang at dette var cannabis, for det har jeg sett mye av på 70 og 80 tallet da jeg festet en del i Oslo. Men det var ikke noe jeg ønsket i min hage. Jeg tok kontakt med min sønn og spurte hva i all verden han hadde gitt meg, for rosefrø var det jo ikke. Han fortalte at han måtte ha fått feil frø i Nederland, så det var jo ikke hans feil. Jeg la også merke til at flere cannabisplanter var revet opp fra jorden, men det hadde ikke min sønn fått med seg, forteller Berit.

Berit fikk dokumentert det hele med sønnens mobiltelefon før hun ringte et gartnerfirma som mer enn gjerne hentet plantene.

Berit tok kontakt med et gartnerfirma som fikk fjernet alle cannabisplantene.

– Jeg tok kontakt med et gartnerfirma og fortalte dem om hva som hadde skjedd med hagen min. Jeg spurte om de kunne fjerne alle plantene, først spurte de om hvor mye det var. Da jeg fortalte dem at det var rundt 600 planter fortalte de meg at de kunne fjerne alle sammen helt gratis om de fikk komme innen 1 time da de hadde ledig time. Jeg takket ja, og fem flotte unge menn kom med svarte søppelsekker og tok med seg alle sammen, forteller Berit til Ukens Nytt.

Vi tror du vil like disse