Da Leif Arne (81) skulle kose seg med is, stakk måke av med gebisset hans


Hendelsen Leif Arne (81) ble utsatt for fredag ettermiddag midt på gaten i Stavanger vil han nok ikke glemme med det første. Da han var sammen med datter og barnebarna for å kjøpe is var det mye måker utenfor kiosken.

Da Leif Arne og datteren sammen med barnebarna hadde satt seg ned på noen benker for å nyte hver sin iskrem kom det en måke i stor fart mot Leif Arne. Måken nasket til seg både iskrem og hele gebisset til Leif Arne.

– Det var utrolig morsomt, men skremmende på samme tid. Det må ha vært en forferdelig aggresiv måke. Jeg har aldri opplevd noe lignende før, forteller datteren Sølvi.

Da Sølvi så måken nasket til seg gebisset til Leif Arne var hun raskt fremme med kamera for å ta bilde av det som nettopp hadde skjedd.

– Måken fløy ikke så langt, den satt seg på en benk bare 10 meter bortenfor der vi satt. Det var helt uvirkelig, og morsomt på samme tid.

Mener at gebisset til Leif Arne kan ha blitt sett på som et fugleegg:

– På denne årstiden er det ofte slik at ungene deres klekkes ut. Måken som stakk av med gebisset til Leif Arne kan ha tolket det som et av deres fugleegg da det har samme farge. Måken som stakk av med gebisset kan ha trodd at leif Arne hadde en av deres nyfødte babyer i munnen, da går de ofte til angrep, noe som ikke er uvanlig. Det at en gammel mann blir angrepet på den måten kan virke skummelt, men de er ikke farlige rovdyr, forteller Petter Løvholm i Norsk fugleforening.

Måken slapp til slutt gebisset, men Leif Arne vil heller gå uten i en ukes tid til han får tak i nytt da det kan inneholde mye bakterier selv om han vasker det.

Vi tror du vil like disse