Da Olav fikk alkoholnekt gravde han tunnel fra hagen sin til puben 50 meter unna, for å drikke hver gang kona sov


Da Olav (81) fra Lyngdal i Vest Agder fikk streng beskjed om å ikke drikke alkohol da han fikk nyreskader, var det ikke bare legene som advarte han. Også konen Solveig hadde fått nok av Olavs alkoholforbruk.

Rundt 50 meter nede i gaten hvor Olav og Solveig bor, ligger det en lokal pub som Olav har gått til i alle år. Eierne av puben som er et vennepar av Olav og Solveig, har også gitt beskjed til Olav at de ikke kan servere han mer alkohol. Med et unntak.

Olav fikk beskjed om at dersom han klarte å komme seg til puben uten at Solveig merket det, skulle han heller få seg en øl eller to. Det var da Olav fikk en genial ide som nå er over da Solveig oppdaget han på fersken.

Kona fikk knipset et bilde av Olav mens han var på vei inn i den hemmelige hulen.

– Jeg fikk ideen da jeg så på Bonanza på tv, en god gammel western serie som gikk på 60 og 70 tallet. Alt jeg trengte var en spade og en lommelykt. Det jeg fryktet mest hver kveld jeg gravde var jo at Solveig skulle komme ut i hagen for å se hva jeg drev på med. Jeg snek meg alltid ut når hun hadde sovnet, forteller Olav.

Den vel 50 meter lange tunnelen tok Olav hele 38 dager å grave. Tunnelen starter i hagen,og endestoppet? Det er inne på puben bak toalettet på et bad som ikke lenger er i bruk av personalet. Her kunne Olav trygt være og bli servert kald øl uten at naboer eller Solveig skulle finne ut av det.

Pubeieren viser stolt frem den hemmelige inngangen.

Fersket Olav i hagen

– Klokken var vel rundt 10 om morgenen på lørdagen da jeg våknet. Jeg så ikke olav i sengen og trodde kanskje han var på kjøkkenet for å lage frokost til meg. Der var han ikke. Da jeg tittet ut vinduet ser jeg det ligger en mann i en hule, da løp jeg ut og spurte hva i all verden den mannen gjorde på. Da mannen sa «det er bare meg, Solveig» fikk jeg helt sjokk. Jeg spurte hva i all verden han holdt på med, først fortalte han at han skulle sjekke hvordan det er å ligge i jorden når han en dag dør, men den fortellingen kjøpte jeg ikke. Han fortalte til slutt hva han hadde holdt på med, da måtte jeg nesten bare le. Jeg har tilgitt han, men hullet i hagen får han tette igjen, ler Solveig.

Vi tror du vil like disse