Dagfinn (42) kastet ut fra spis-alt-du-kan-buffét – spiste i over fem timer da servitørene fikk nok!


Dagfinn (42) fra Drøbak føler seg urettferdig behandlet da han mandag fikk penger fra NAV inn på kontoen.

Annenhver uke gleder han seg til at lønnen fra NAV kommer inn på konto, for da går han nemlig på en restaurant i nærheten som har alt-du-kan-spise-buffét for bare 79 kr.

– Jeg satt meg ned ved et bord og ropte på servitøren som var en hyggelig dame i 20-årene. Jeg fortalte at jeg ville ha buffét for 79 kr men da himlet hun med øynene. Jeg betalte 79 kr å fylte fatene med mat. Jeg er jo glad i mat, så jeg husker hva jeg tok. 14 karbonadekaker,  4 øser eggerøre, et par store stykker med deilig laks, og kjøttkaker med 4 poteter og saus. Det var veldig godt, forteller Dagfinn.

Selv om restauranten er vant til at kunder forsyner seg godt ved første runde begynte de å stusse når Dagfinn tok den tiende runden ved bufféten. Da begynte servitørene å peke på han.

– Jeg følte meg kriminell. Hva galt hadde jeg gjort? Jeg følte meg ikke velkommen der. Men jeg var sulten, så jeg forsynte meg flere ganger, jeg hadde jo betalt 79 kr. Etter fem timer kommer en av servitørene bort og spør om det ikke er på tide jeg drar hjem snart. Jeg ble helt paff. Jeg spurte hvorfor jeg skulle dra når jeg har betalt for buffét men da svarte hun bare i en frekk tone «du har snart spist opp en buffét beregnet på 100 personer helt alene. Det er andre som også vil ha mat, men du spiser jo opp alt.»

– Da ble jeg utrolig lei meg, forteller Dagfinn.

Eieren hadde etter 6 timer gått bort og bedt  Dagfinn om å forlate restauranten eller betale 799 kr fordi han spiser for ti personer.

– Da eieren av restauranten fortalte meg at jeg måtte betale 799 kr gikk jeg i sjokk. Det er jo en tredjedel av det jeg får i lønn av NAV, så da takket jeg for maten og gikk hjem. Jeg kommer aldri til å spise der igjen. Folk må være obs på buféter og priser, de forandrer priser akkurat som det passer de, forteller Dagfinn.

På spørsmål om Dagfinn husker nøyaktig hva han spiste smiler han bredt før han ramser opp: 

  • 22 mellomstore poteter
  • 14 karbonader
  • 7 øser eggerøre
  • 6 laksefiléter
  • 3 porsjoner laksefilét med potetsalat og en bøtte sennepsaus
  • 8 kuler is med karamellsaus
  • 3 vårruller

I tillegg hevder Dagfinn å ha drukket ca 14 liter Coca Cola og 7 kopper kaffe under besøket.

Ukens Nytt kontaktet eieren av restauranten, Wáng Bā Dàn, som kun ønsker å gi en kort kommentar via e-post: 

– Vi kan ikke ha slike mennesker i vår restaurant. Vi driver en business her, og han spiste opp mat for flere tusen kroner. Fra nå av vurderer vi vektbegrensning i restauranten for å stoppe slike som Dagfinn fra å spise opp all maten. Dette hadde aldri skjedd der jeg kommer fra, der har vi respekt for maten, skriver Wáng Bā Dàn i en e-post.

Vi tror du vil like disse