Elias (28) måtte amputere hånden da han onanerte fem timer om dagen – hver dag


Elias (28) fra Sandefjord måtte amputere hånden da han onanerte så mye som fem timer dagen, hver eneste dag.

– Det er helt jævlig, rett og slett for jævlig. Jeg hadde aldri trodd det kunne være farlig å onanere, selv om jeg kanskje gjør det mer enn de fleste andre menn, forteller Elias.

Det hele startet da Elias plutselig våknet med store smerter og så at hånden var blitt blå. Først trodde den unge mannen at han hadde slått hånden i veggen i søvne. Han tenkte ikke så mye over det.

– Hånden var litt blå, men det ble jo verre og verre. Jeg tenkte ikke så veldig mye over det før jeg fikk store smerter i hånden. Jeg dro på legevakten og der kunne de konstantere at alle de 8 beina i mellomhånden var brukket, forteller Elias.

 – De fleste kan behandles konservativt, men noen skader krever operasjon. I Elias sitt tilfelle kunne vi ikke gjøre noe annet enn å foreslå en ampusjon av hånden hans, forteller sykepleier Hilde Nygård.

– Slik usunn onanering er i verste fall skadelig for både penis og hendene, forteller lege Olav Jager til Ukens Nytt.

Brudd i håndroten

Brudd i håndroten oppstår som regel etter fall på strak arm. Det kan også skje dersom du bruker hånden mer enn normalt i samme tempo og bevegelse, som i Elias sitt tilfelle. En sjelden gang kan lunatum-beinet komme ut av stilling noe som ikke er farlig så lenge ikke flere bein går ut av ledd samtidig (lunatum-luksasjon eller perilunatum luksasjon). Etter en slik skade er det helt umulig for pasienten å bevege håndleddet.

I Elias sitt tilfelle har hånden hans vært i mye repetiv bevegelse, i opptil fem timer dagen som han selv forteller. Flere av beina har da krasjet og gått ut av ledd samtidig. Dette er ikke noe som skjer ofte, faktisk bare med en av 145 millioner mennesker. Selv om det er sjeldent bør man være forsiktig med hvor ofte man onanerer. Fem timer er uansett for mye for en vanlig mann, forteller sykepleier Hilde Nygård.

Kroniske blemmer

Jeg kommer ikke til å få tak i protese, jeg vil ikke ha en plastikkhånd. Jeg kommer heller ikke til å slutte med å onanere, da må jeg først miste den andre hånden også, ler Elias, men da kjøper jeg meg nok en oppblåsbar dukke. Det er noe jeg har tenkt på uansett. Jeg er ikke bitter eller lei meg, jeg har jo venninner som hjelper meg om jeg spør dem om hjelp også. Jeg vil uansett råde alle menn der ute til å ikke onanere så mye som jeg gjør, for det kan faktisk ende med en ampusjon av hånden din.

– Legene sa det var andre grunner til å ikke onanere så mye også. Jeg har jo kroniske blemmer og noe som ser ut som en slik helium-ballong ungene bruker på 17. mai øverst på penisen på grunn av all denne onaneringen. Når jeg ber venninner om hjelp må de ha på seg bind for øynene fordi de ikke klarer synet av penisen min, ler Elias.

Del gjerne saken med andre menn der ute.

Vi tror du vil like disse