Erlend (19) advarer mot å spille mye Fortnite – fikk fem cm mindre penis og kjæresten slo opp


Erlend (19) fra Hønefoss spilte det populære videospillet Fortnite i over 8 timer hver eneste dag. Den tidligere kjæresten hans, Tina, slo opp da hun fikk vite om hva som hadde skjedd med penisen hans.

Erlend forteller at han har mistet hele fem centimeter på litt over to måneder, noe som første til at kjæresten hans slo opp med han. Nå vil han advare ungdommer mot å spille for mye.

– Jeg hadde ingen anelse om at man kunne få mindre penis av å spille Fortnite. Jeg vet det ikke betyr noe om hvilket spill det er, men med 125 millioner spillere så vil jeg anta at de fleste spiller det, gjerne oppmot 8 timer som det jeg gjorde. Da jeg merket at penisen hadde blitt så liten tok jeg kontakt med legekontoret og bestilte time.

Overlege Tormund Nybrekk forteller at dette er et relativt nytt fenomen knyttet til voldelige og konkurranseinnstilte spill.

– Dette er et relativt nytt fenomen, men vi har sett flere tilfeller av at gutter mister størrelse på penis på grunn av testosteronforbruket disse guttene har når de spiller mye. Det er mange som ikke er klar over at mye stress og aggresjon kan forstyrre hormonbalansen i kroppen, i dette tilfellet testosteron-nivået, som er det mannlige kjønnshormonet.

Overlege Tormund Nybrekk.

Erlend mener at kjæresten ikke burde slå opp fordi penisne ble mindre.

– Det er jo såklart forståelig, men om det er så viktig for henne så får hun heller finne en annen som kan tilfredstille henne. Jeg kommer nok til å fortsette å spille Fortnite, men ikke så mye som jeg gjorde. Så har jeg fått beskjed om å ikke stresse for mye av legen, da har jeg vel ikke så mye igjen til slutt, ler Erlend.

Det har blitt forsket lite på fenomenet, men en gruppe hormonforskere i England har i mai 2018 gjennomført en undersøkelse blant gutter i alderen 14 – 19, hvor det viste seg at penisen krympet i gjennomsnitt 30% hos de som spilte konkurranseinnstilte spill som Fortnite.

– Vi så raskt en sammenheng mellom penisstørrelse og spilling. Spesielt de som spilte mye, gjerne over 4 timer om dagen, og som ble aggresive og sinte mens de spilte, mistet mye størrelse, sier hormonforsker Richard Logger fra hormonforskningsinstituttet – en del av National Health Service i England. 

Hormonforsker Richard Logger.

– Dette kommer av et overforbruk av hormonet testosteron som regulerer kroppens kjønnsrelaterte funksjoner, slik som penisstørrelse, seksuell apetitt, muskulær vekst, og nettopp aggresjon. Disse funksjonene og avhengigheten av hverandre blir styrt av en hormonell balanse i kroppen, og vi så en klar tendens til at hormonet testosteron ble oppbrukt raskere hos de som spilte mye, fortsetter Richard Logger. 

Vi tror du vil like disse