Facebook tar grep mot profiler som oppgir utdanning som «Livets Harde Skole» – denne skolen eksisterer ikke


Det har vært et vanskelig år for internett-kjempen Facebook. Nå har de annonsert at de vil gå hardt til verks for å sikre det sosiale nettverket mot over 100.000 norske kontoer som har oppgitt en utdannelse på «Livets Harde Skole», et universitet som ikke eksisterer.

Selskapets direktør, Mark Zuckerberg, kunne i dag avsløre at en intern etterforskning av den norske delen på det sosiale nettverket har avdekket et alarmerende antall løgnaktige kontoer som påstår å ha en utdannelse de ikke har.

Ofte er det kvinner 40+ som står bak disse svindelprofilene. Man finner ofte bilder av at de poserer foran dyre biler de ikke eier, eller bilder av middagen deres.

I USA har dette tidligere vært et problem, da en rekke jurister mener at både «livets harde skole» («School of Hard Knocks»,) men også påstander om at Jesus Kristus er arbeidsgiver, at personer er i et forhold med Netflix, og at profiler oppgir utdannelse på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom er et problem.

– Vi har et problem med falske påstander om utdannelse, sivilstatus, og arbeidsgivere på Facebook, og det tar vi nå tak i med nye sikkerhetsprosedyrer, sier en talsperson for Facebook Norden til Ukens Nytt.

Uklart motiv

Facebook har i en pressemelding sagt at motivet bak disse svindelkontoene er uklart, men at tegnene på en godt koordinert kampanje fra tredjepart for å manipulere brukere og erodere tilliten til Facebook som et samfunn trolig ligger bak.

– Nå innfører vi bedre og raskere verktøy for å snappe opp svindlere som påstår de har gått på «Livets Harde Skole,» og flere andre som legger ut slike påstander om seg selv på nettsiden. 

En rekke faretegn du bør se etter har blitt publisert, inkludert at profiler med «Livets Harde Skole» ofte deler innhold fra Candy Crush Saga.selv på nettsiden.

Zuckerberg har uttalt i en pressemelding som gitt ut til den Europeiske grenen av nettsamfunnet at dette er en prosess som vil ta tid, men at man i mellomtiden bør følge med på slike kontoer, og at det finnes en rekke tegn som bør få varsellampene til å blinke:

– Personer med slike falske påstander på sin konto vil ofte ha profilbilde i feil størrelse hvor eieren av profilen gjerne poserer foran dyre biler de ikke eier selv. De publiserer også ofte statusoppdateringer om Candy Crush Saga og deres bedrifter i det populære spillet. Også Farmville er en applikasjon som ofte blir brukt av disse profilene.

Vi tror du vil like disse