Fly måtte sikkerhetslande da en 26 år gammel kvinne fra Trondheim hadde forferdelige fiselukter


Alt virket som en perfekt start på helgen. Den 26 år gamle kvinnen fra Trondheim og hennes 3 venninner skulle på 2 ukers ferie til Tyrkia.

Flyet hadde kommet ut på taksebanen og pilotene gjorde maskinen klar for å ta av på vei mot Tyrkia.

Etter 45 minutter klagde flere av passasjerene på en svært forferdelig gasslukt. Flere av passasjerene skal ha blitt redde på grunn av lukten.

Egg til frokost

Det hele viste seg å være en 26 år gammel kvinne med vonde magesmerter. Hun forteller at hun hadde spist egg til frokost,  og at disse også var gått ut på dato.

Lukten var så forferdelig at flyet som skulle til Tyrkia fra Oslo måtte nødlande etter bare 1 time i luften.

– Lukten var så forferdelig at vi vurderte det som en sikkerhetsrisiko. Passasjerene ble redde, og noen begynte å rope i setene sine at de ville ut. Derfor bestemte kabinpersonalet seg for å be pilotene om å sikkerhetslande, sier en talsmann for flyselskapet. 

I ettertid ble det besluttet at lukten hadde satt seg i kabinen, og et rengjøringsfirma måtte rykke ut med gassmasker, rengjøringsmidler, samt desinfisering, for å fjerne den vonde lukten før flyet kunne gjennoppta flyreisen til Tyrkia med  passasjerene som så frem til sol, sommer og varme.

En av passasjerene trodde først at det var lekkasje, eller at en rotte hadde satt seg fast i motoren.

Han benyttet flyets internettoppkobling for å dele sin frustrasjon. 

Den 26 år gamle kvinnen fikk ikke bli med flyet videre, og ble tatt hånd om av medisinsk personell. Hun har ordnet seg ny billett til Tyrkia i morgen, og vil da endelig kunne nyte ferien sammen med venninnene.

– Jeg fikk ordnet meg ny billett, men med et annet selskap. Charterselskapet vi fløy med har svartelistet meg i 4 år på grunn av dette, så der var jeg visst ikke velkommen ombord, sier kvinnen til Ukens Nytt. 

Vi tror du vil like disse