Geir (52) skulle ta solarium hjemme i 10 minutter – sovnet og våknet opp etter 5 timer!


Geir (52) fra Hokksund opplevde et mareritt han ikke unner noen – ikke engang sin verste fiende, forteller den livsglade mannen som elsker solarium.

Da det hadde vært drittvær i tre dager fikk Geir nok. Han ville ha sol og varme. Da bestemte han seg for å benytte en tjeneste hvor du kan leie et solarium i ditt eget hjem. Geir forteller at han liker å kose seg i solariumet i 10 – 20 minutter hver dag, og at det er perfekt for avslapning.

Da han i helgen fikk levert hjem et solarium på hele 200 watt ble det stor stas.

– Jeg satt på en CD med mongolsk strupesang for å slappe av, kledde av meg og la meg i solariumet. Den hadde ikke tidteller, slik det er hos solsentrene, så jeg måtte selv ta tiden. Jeg husker jeg la meg i sengen klokken 15.05, og skulle gi meg kl 15.15. Det gikk ikke helt som jeg hadde trodd for å si det sånn, ler Geir.

– Jeg ble jo liggende jeg, så til slutt sovnet jeg. Da jeg våknet opp hadde jeg som alltid et morgenbrød jeg må ta meg av før jeg kan stå opp, men da jeg tok tak i utstyret kjente jeg en kraftig sviende smerte. Etter det første sjokket fikk jeg sjekket klokka som viste 20:21. Jeg fikk jo helt sjokk. Jeg hadde jo vært under lampene i over fem timer. Det verste nå er at jeg har fått beskjed av legene om å ikke onanere i tre uker, sier Geir oppgitt.

Geir ringte til legevakten og spurte om det var farlig eller om han kunne dø. Det fikk han beskjed om at ikke ville skje, men at han derimot ikke burde ta mer solarium før fargen går helt vekk. Han burde også smøre seg daglig med after-sun og unngå vanlig sol såvel som solarium.

Geir har hele livet elsket sol og det å være brun. Jeg hater å gå rundt å føle meg hvit, jeg føler meg så ekkel da. Det som har skjedd er noe som kan skje med hvem som helst, men i denne omgang var det meg, forteller Geir.

– Jeg vil ikke anbefale å være alene hjemme dersom du leier deg en solseng. Nå må jeg gå rundt i flere uker sikkert med en helt forferdelig stygg farge, det ser jo ut som jeg er blitt voldtatt av en nutellaboks, ler Geir.

Legevakta som tok imot telefonsamtalen fra Geir uttaler seg på generell basis:

– Vi anbefaler ingen å benytte solarium i utgangspunktet. Disse maskinene utsetter deg for mange ganger den anbefalte dosen med UVA-stråling på svært kort tid. Det øker faren for hudkreft og føflekkreft med over 50%, og i et tilfelle hvor man blir liggende for lenge kan man også få alvorlige brannskader og skader på øyet. I dette tilfellet var Geir heldig – han var allerede brun og hadde derfor et forsvar mot strålingen fra før.

Vi tror du vil like disse