Ida (3) sin reaksjon da hun ser søsteren Lise for første gang går verden rundt


Øyeblikket da Ida (3) fikk se lillesøsteren sin for første gang fredag ettermiddag, som ble født torsdag kveld, går når verden rundt. Foreldrene kaller det søskenkjærlighet.

Torild og Magne forteller at Ida viste lillesøsteren fingeren helt ut av det blå da de skulle ta bilde og sende til resten av familien.

– Vi så ikke hva Ida hadde gjort før min søster fortalte meg det, forteller Torild med et smil.

Magne forteller at det er vel slik det er med jenter, drama og søskenkjærlighet. Det er jo bare morro. Magne forteller også at det ikke er første gang Ida har vist fingeren til noen.

– Hehe, Ida viser fingeren til alle hun ser, til og med sin egen bestemor. Jeg tror ikke de som Ida viser fingeren får det med seg, det går som oftest veldig fort. Jeg tror heller ikke Ida vet hva det betyr.

Psykolog Hilde Bogstad forteller at dette er helt normal oppførsel. Det er ofte slik når mor kommer hjem fra sykehuset med en ny baby. Hjemme eller på sykehuset kommer et tidligere enebarn eller den tidligere minsteungen. Men hvem får oppmerksomheten? Jo, så klart den nyfødte. Sjalusi er en følelse man lærer tidlig, så at Ida viser fingeren er helt forståelig. Det ender som oftest opp med at alt ender godt.

Vi tror du vil like disse