Jernia lanserer ny trådløs hageslange med Bluetooth


– Vi gjør dette på grunn av vanningsforbudet som har blitt innført flere steder i landet.

Med denne nye slangen trenger du hverken vannforsyning eller hageslange, uttaler produktansvarlig Oluf Hagesson.

Etter at Oslo innførte vanningsforbud med slanger og spredere den siste uken, og flere andre steder i landet har problemer med vannforsyningen, har det nå kommet et nytt produkt på markedet som lover å løse problemet.

Bluetooth-teknologi

Den slangeløse hageslangen lover et trykk på opp til 1000 liter i timen – og det uten at den er koblet til den offentlige vannforsyningen.

– Leverandøren lover at den avanserte Bluetooth 3.0-teknologien med kombinert atomspreder og høy båndbredde kan overføre store mengder vann på kort tid. På spørsmål om hvor vannet hentes fra kan produsenten kun avsløre at de benytter «en region ingen bryr seg om».

Dette til tross, Ukens Nytt har fått tilgang på detaljer i et hemmelighetstemplet dokument som Vann og avløpsetaten skal være i besittelse av. Her kom det frem informasjon som tyder på at vannet hentes fra Drammenselva, og dermed er påstanden om at vannet hentes fra en region ingen bryr seg om faktisk helt sann.

– Vi syns dette var et spennende og innovativt produkt så dette ble vi gira på med en gang, forteller produktansvarlig Oluf Hagesson.

– Vi kommer til å ta inn flere versjoner av produktet i fremtiden slik som spredere. Vi har stor tro på at spesielt kunder i Oslo vil sette pris på dette produktet i lys av vanningsforbudet. Samtidig går ikke dette ut over noen andre enn Drammen, og her har vi uansett besluttet å legge ned butikken vår.

Fungerer via patentert teknologi

Den nye slangeløse hageslangen fungerer ved hjelp av et patentert Bluetooth 3.0-system som benytter avanserte algoritmer for å beregne det hele i en blokkjede. Dette er samme teknologi som Bitcoin benytter, men langt mer avansert ettersom vi her snakker om å frembringe vann via en trådløs overføring. Den banebrytende teknologien er utviklet av det japanske selskapet Anata Wa Bakadesu.

Den trådløse vannslangen med medfølgende Bluetooth-mottaker og atomspreder koster 799,- og blir å finne i alle Jernias butikker utenom i Drammen og deres butikk i Akerselva.

Vi tror du vil like disse