MDG innfører sykkelambulanse i Oslo – en seier mot bilen sier MDG-Lan


I det siste har det vært mye bråk rundt luftambulansetjenesten i Nord-Norge. Men også i Oslo ser det nå ut til at ambulansetjenesten sliter, etter at MDG valgte å innføre sykkelambulanse som en del av akutthelsetjenesten i kommunen.

Dette har vært oppe til diskusjon i Byregjeringskongressen flere ganger, og da har særlig MDG utpekt seg som en forsvarer av sykkelambulanse.

– Vi har jobbet hardt og lenge for at dette forslaget skal bli en realitet, forteller bystatsrådminister Lan Marie Nguyen Berg.

– Dette er nok et viktig tiltak mot unødvendig bruk av bil i Oslo, og vi ser allerede miljøeffekten av dette tiltaket. Ambulansebiler er tunge, og slipper ut mye unødvendig dieselgasser og svevestøv i luften rundt Oslo. I tillegg har akutthelsetjenesten etterlyst mer bevegelse og aktivisering blant de ansatte, så dette mener vi er et godt tiltak både for helsa til de ansatte og miljøet.

Livsfarlig

Kritikere har gått sterkt ut mot innføringen av sykkelambulanse i Oslo, og mener dette i verste fall kan føre til at liv går tapt.

Enkelte tungvektere i politikken, nærmere bestemt fra FrP, mener dette vil bli livsfarlig. En ikke-navngitt talsperson for FrP uttalte i går:

– Hvis slike som meg blir akutt syke vil ikke sykkelambulansen være i stand til å trekke oss på flatmark engang. Det vil bli livsfarlig. I tillegg mener jeg at man bør kunne komme seg så fort som mulig på sykehus hvis noe er galt, og med sykkelambulansen kan det fort ta lang tid.

Stortinget vil nå vurdere lovligheten av forslaget, men sykkelambulansen er allerede i full gang i Oslo.

Vi tror du vil like disse