Mette (32) kunne ikke forstå hvorfor plantene ikke vokste – etter 1 år fant hun ut det var kunstige planter


Det er en fortvilet Mette vi møter utenfor huset sitt i hagen denne mandags morgenen. I over et år har hun gått frustrert med en tanke i hodet; hvorfor vokser ikke plantene som hun daglig vanner og steller?

Mette fra Sandefjord kjøpte huset med plantene i hagen. De forrige eierne hadde da ikke sagt noe til Mette om at plantene var kunstige. Ifølge den tidligere kvinnelige eieren var det et stort problem med ugress i hagen.

Da den tidligere eieren måtte ut med hele 60.000 kroner for å få fikset hagen, fortalte anleggsgartneren at hun likegodt kunne gå til innkjøp av kunstige planter, dersom hun ville ha planter og blomster i hagen, noe den tidligere eieren da hadde sagt ja til.

Mette viser frem plastikkplantene til fotografen fra Ukens Nytt. Hun er fortvilet, og føler seg lurt.

Mette vannet plantene daglig

– Jeg hadde ingen anelse. Jeg vannet alle blomstene hver eneste dag. Noen ganger kom jeg for sent til både jobb og tannlegetimer fordi jeg absolutt måtte gi plantene vann. Ingen av mine venninner fortalte meg noe som helst, og de har sett plantene. Jeg kontaktet blomsterhandlere og fortalte de om problemet jeg hadde, men de sa bare «gi de mer vann» men nok vann har de jo fått.

Tok kontakt med de forrige eierne av huset

– Jeg tok kontakt med de forrige eierne som jeg kjøpte huset av. Jeg spurte fint om hvorfor plantene aldri vokser. Jeg fortalte at jeg har gått i over et år og vannet plantene. Jeg spurte også om det var grunnen til at jeg fikk huset for 20.000 under prisantydning. Da begynte hun å le. Jeg spurte «hva behager?», men da fortalte hun meg om at alle plantene var kunstige.

Hele hagen som Mette hadde gledet seg til å stelle viste seg å bestå av plastikkplanter.

– Jeg ble faktisk utrolig lei meg! Hvorfor har jeg ikke fått beskjed om dette før? Hvorfor har jeg gått daglig å vannet kunstige planter? Jeg ble så oppgitt at jeg faktisk begynte å grine. Nå kommer jeg aldri til å bry meg om planter mer. Det er som jeg har hatt et barn og barnevernet kom og tok fra meg det kjæreste jeg hadde i livet.

Vi tror du vil like disse