Mette Lise (39) fra Harstad advarer mot hasj – la sønnen i ovnen fordi hun trodde han var bolledeig


Mette Lise (39) kan ikke forstå de som velger å røyke hasj, det er jo livsfarlig, forteller den nybakte moren fra Harstad.

Nå advarer hun alle som tenker på å ta seg en blås av det narkotiske stoffet.

Mette Lise var alene med sønnen lørdags kveld da ektemannen var ute på byen med kompiser. Etter å ha fått en liten joint av venninnen Merete som bor i samme nabolag, bestemte hun seg for å prøve det på grunn av stress.

Da Mette Lise hadde fått ektemannen ut fra huset hadde hun lovet han boller til frokost på søndagen, så da fant hun frem deig og utstyr hun trengte å startet med å bake boller.
Etter en liten stund våknet sønnen Lars, så da tok Mette Lise seg en liten pause fra bollelagingen.

– Jeg tok meg av sønnen min og tror jeg fikk han til å sove, det var hvertfall stille på soverommet. Etter det husker jeg ikke så mye, bortsett fra at jeg tente fyr i jointen jeg fikk av Merete. Det smakte helt forferdelig. Jeg fortsatte på bollene men så var det helt tåkete oppi hodet mitt.

-Jeg hadde tatt bilder med Iphonen min og hadde tydeligvis aldri slått på ovnen da jeg så igjennom bildene på Iphonen dagen derpå. Det kunne gått forferdelig galt, forteller Mette Lise.

Jeg fikk sjokk da jeg så at jeg hadde lagt Lars i ovnen og ikke bollene jeg hadde begynt å lage, som faktisk så ut som noen firkantede terninger og ikke runde boller. Jeg fortalte det til min ektemann Ståle som aldri kommer til å la meg være alen med Lars igjen. Etter dette er det jo forståelig. Jeg kommer aldri til å røyke det tullet der igjen og jeg håper ingen i Norge prøver å røyke det, forteller Mette Lise.

Det har lenge vært diskutert om cannabis bør bli lovlig i Norge, og både Fremskrittspartiets Ungdom og Venstre, samt Miljøpartiet de Grønne har ønsket en legalisering i Norge.

– Vi kan ikke forby et stoff bare fordi det får mødre til å tro at ungene er bolledeig. Da må vi også forby alkohol fordi det får oss til å tro vi er morsommere enn vi er, sier Johan Birkelund, narkotikapolitisk talsmann for FpU.

MDG har også diskutert hendelsen, og avgjorde etter en avstemning på 45 mot 42 at cannabis må bli lovlig og at morens historie aldri ville skjedd hvis moren var miljøvennlig.

– Å bruke strøm for å bake boller er i utgangspunktet uetisk. Boller er unødvendig, akkuratt som biler, og bør forbys. Det er ikke cannabis som er problemet, men elektrisitet, sier Harald Stein til Ukens Nytt.

Vi tror du vil like disse