Miriam (16) mistet Snapchat-streaken på 562 – fikk pustevansker og ville ikke leve mer


I 2016 kom det flere nye funksjoner til Snapchat – en av disse var Streaks. Denne funksjonen gjør at jo mer du snapper med en venn, jo mer «belønning» får du.

Streaken viser hvor mange dager på rad du og en venn har snappet sammenhengende med hverandre. Dersom du snapper med en god venn i 14 dager, hver dag, vil dere begge ha tallet 14 ved siden av deres brukernavn.

Da funksjonen ble lansert i 2016 tok den verden med storm. Det er til og med verdensrekorder der ute, hvor folk har over 1000 dager på streaken.

Streaken er ment å gjøre det mer motiverende å  snappe med venner, for det viser hvor lenge dere har snappet uten å stoppe opp.

Miriam mistet streaken på 562 dager

Da 16 år gamle Miriam mistet streaken fikk hun pustevansker og hyperventilerte, forteller moren Hilde.

– Miriam kom løpende ned til meg i stuen klokken 23.30 på kvelden med tårer og hylgråt. Jeg trodde hamsteret hennes var død, eller at noe alvorlig var skjedd. Jeg spurte flere ganger hva det var, uten å få noe svar ut av henne. Hun lå seg ned på gulvet og hele kroppen begynte å riste. Jeg ble jo livredd, forteller moren.

Miriam hyperventilerte og hele kroppen ristet. Til slutt måtte moren tilkalle ambulansen i frykt for at noe alvorlig hadde skjedd.

Da ambulansen ankom adressen fikk ikke de heller noe svar på hva som hadde skjedd, men valgte å ta med den unge jenta for videre undersøkelser på sykehuset.

På sykehuset lå Miriam i to døgn før hun valgte å snakke om hva som hadde skjedd.

– Miriam fortalte at hele utbruddet hennes skyldtes Snapchat, og da forstod jeg ingenting. Miriam forklarte at hennes bestevenninne hadde ødelagt livet hennes da hun ikke hadde sendt en snap tilbake. Etter mye frem og tilbake forstod jeg at de hadde sendt hverandre snapper hver dag i over 500 dager, og fått et såkalt belønningsmerke. Da dette merket hadde forsvunnet hadde Miriam gått inn i sjokk, forteller moren.

Miriam hadde fortalt moren at bestevenninnen hadde vært på ferie, og et sted uten dekning. Men dette er ingen unnskyldning da de hadde såpass høy streak ifølge Miriam.

Hun mener at bestevenninen kunne gått på en internett-cafe eller et sted med internett slik at de ikke mistet streaken. Miriam har brutt det 6 år gamle vennskapet og kommer aldri til å tilgi venninnen for det hun har gjort.

Miriam tilbrakte fem døgn på sykehuset før hun ble utskrevet, og har blitt satt på Truxal mot sterk angst og Zopiclone mot innsovningsvansker etter hendelsen. Hun må også gå på medisinen Stesolid mot muskelkramper etter det som har skjedd.

Det at ungdommer har streaks kan være veldig krevende dersom de har utrolig høye streak-tall.

Det er jo slik at de må gjøre alt for ikke å miste de fiktive tallene på telefonskjermen. Dersom man ser et «timeglass» ved siden av noen på listen, da er det på tide sende hverandre snaps.

 – Timeglasset vises når en streak holder på å forsvinne og indikerer at enten du eller venner din ikke har sendt snap i løpet av siste 24 timer. Vi beklager det som har skjedd med Miriam, men vi mener at streaks er en god måte å holde ungdommene avhengige av appen vår, forteller Lise Kollmark hos Snapchat.

Vi tror du vil like disse