Nytt nano-gress lar deg bytte farge på plenen via en mobilapp


Det genmodifiserte gresset skal kunne vise opp til 500 forskjellige farger og nyanser, og er utviklet av den tidligere bioteknologi-kjempen Monsanto, som tidligere i år ble kjøpt opp av Bayer.

Ved hjelp av en mobilapp skal du altså kunne endre farge på plenen når du selv vil – og dermed kan du for eksempel velge rosa plen til prinsessebursdagen, frisk grønn plen til grillfesten, eller en oransj plen til Halloween.

Det tar ca. 30 minutter fra du velger en farge i appen til plenen endrer farge fullstendig.

Gener fra kameleon-øgler

Nano-teknologien som står bak oppfinnelsen er utviklet ved hjelp av genmodifiserte gresstyper som er kombinert med de fargeendrende egenskapene i kameleon-øgler. Når en elektrisk spenning oppnår en bestemt frekvens reagerer gresset dermed ved å bytte farge.

– Dette tror vi blir en storselger i sommer, spesielt siden gresset ikke trenger tid for å sette seg eller vokse før det er klart til bruk. Her er det bare å rulle’n ut, smiler produktansvarlig hos Plantasjen.

Fungerer med Phillips Hue

Prisen på det spesialutviklede gresset er antatt å bli 250,- kroner per meter, og kommer i ruller på 1×5 meter og 1×10 meter.

Den medfølgende appen er utviklet av Phillips sin software-avdeling, og kan blant annet knyttes opp mot dine Phillips Hue-pærer og andre smartsystemer i hjemmet.

Produktet forventes på lager i Norge i begynnelsen av juni.

Vi tror du vil like disse