Roald (51) søkte om krisehjelp på NAV – fikk pantelapp på 2 kr av de ansatte


Da Roald (51) søkte NAV om krisehjelp fikk han en pantelapp på 2 kr fra en av de ansatte.

– Her har det vært brudd i rutinene sier Cecilie Flessen, saksbehandlingsansvarlig i NAV.

For Roald begynte det når han mistet jobben som ekspeditør hos Fretex. Ekteskapet gikk i oppløsning, og Roald hadde ikke nok sparepenger liggende. Han bestemte seg for å søke om krisehjelp hos NAV i forrige uke, etter å ha gått sulten i to dager.

– Jeg måtte vente i to timer før jeg fikk snakke med noen. Når jeg til slutt fikk hjelp forklarte jeg situasjonen min til damen i skranken. Jeg var sulten, og trengte penger for å kjøpe mat. Hun gikk bort å snakket med en av de andre ansatte, før hun kom tilbake med en konvulutt.

Roald tok i god tro imot konvulutten, takket, og forlot NAV-kontoret.

Det han ikke visste, var at konvulutten ikke inneholdt hverken matkuponger eller penger.

– Jeg fikk helt bakoversveis, jeg er rystet. Da jeg åpnet konvulutten lå det en pantelapp på 2 kr der. Jeg ble helt paff. Jeg kjøpte meg et rundtstykke, det var alt jeg hadde råd til.

– Det må ha skjedd en svikt i systemet her. Jeg kommer til å ta kontakt med Roald privat så får han være med meg på butikken. Slikt skal ikke skje, det er ikke slik vi skal behandle folk som ber om hjelp, sier saksbehandlingsansvarlig Cecilie Flessen.

Det er ikke første gang NAV har sjokkert med sin hjelp i det siste. For noen uker siden kunne Aftenposten melde om et samboerbar som ba om hjelp til bolig, men som istedet fikk et telt og liggeunderlag av NAV.

Det samme skjedde i 2014, da Willy Storhaug (31) fra Namsos hadde vært hjemløs i en periode, og fikk rekvisisjon på et telt og en sovepose av NAV.

Willy Storhaug (31) fra Namsos har ikke hatt noe sted å bo siden i juni. Da han ba Nav om hjelp, fikk han rekvisisjon på et telt og sovepose.

– Hvis det er slik de skal behandle oss som havner i krise syns jeg like gjerne vi kan legge ned NAV. De er jo helt evneveike, sier en tydelig preget Roald.

Vi tror du vil like disse