Therese (18) har vært på byen 110 ganger, men aldri blitt sluppet inn på bar fordi hun er for full


Therese (18) har vært på byen 110 ganger, men aldri blitt sluppet inn en eneste gang fordi hun er for full.

Therese (18) fra Drammen er lei av hvordan det norske vaktsystemet behandler henne når hun skal ut for å drikke med venninnene sine. Helt siden Therese fylte 18 har hun gått på byen, og har ifølge henne selv vært ute på byen 110 ganger. Men hun har aldri sluppet inn på et eneste utested! Grunnen? Hun er rett og slett alltid for full.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor det norske vaktsystemet er så jævlig mot meg. Hver jævla helg går jeg ut for å kose meg med gode venninner. Først har vi vors hos Susanne, Ida eller Amalie, som da er mine nærmeste venner. De får alltid komme inn, men aldri jeg. Det er som om vaktene hater meg.

Therese sin bestevenninne Susanne har sett seg lei på oppførselen til Therese når de skal ut på byen.

– Hun er jo helt håpløs! Når hun sitter utenfor puben i tre timer å venter på at vi skal komme ut igjen sovner hun i trapper og i grøfta, og resultatet er at vi må bære henne hjem. Hun påstår hun bare drikker litt før vi går ut men en hel flaske Captain Morgan er faktisk ganske mye for ei jente, sier Susanne.

Therese mener selv hun har kontroll over drikkingen.

– Drikke kan jeg. Jeg har alltid kontroll når jeg drikker, selv om mine venninner mener jeg er drita full, noe jeg ikke er. Jeg gleder meg like mye hver gang, men får alltid samme beskjed når vi ankommer utestedene. De mener jeg er for full til å komme inn, så ber de meg ta meg en gå-runde på 10 minutter så skal jeg få komme inn.

– Jeg går alltid som en idiot rundt alene i 10 minutter, så får jeg samme beskjed, «Nei, du er for full.»

Det blir mye tid på fortauet for Therese mens hun venter på sine venninner utenfor puben.

Amalie mener det hele har gått for langt, og at Therese nå må velge om hun vil fortsette å bli med de på byen.

Foto: Privat

– Ja altså… Hun er jo helt på trynet da, hun tror det handler om å rave rundt som en narkis utenfor puben. Når vi var på ferie i Thailand fant vi henne sovende i en søppelkasse ved et hus. Eieren ble skikkelig forbanna.  Jeg gidder ikke gå ut med henne mer hvis hun ikke skjerper seg, sier Amalie.

Therese føler at vaktselskapene har noe imot henne. Ikke en eneste gang har hun vært på et utested, selv om hun har prøvd over 100 ganger å komme inn. Hennes venninner har flere ganger foreslått at hun ikke drikker før hun går ut på byen, men det er ikke like «gøy» ifølge Therese.

– Er det helg og skal man på byen med venninner så er det vors først, da drikker man. Jeg drikker alltid litt sprit, cider og vin, det er alt. Så at vaktene oppfører seg så jævlig er helt idiotisk.

Ifølge det ordensvaktene Markus Lilleberg (36) og Peter Dahl (39) forteller handler det som oftest om oppførsel og hvor hyggelig du er når du kommer i døren før de velger å slippe deg inn.

De tre veninnene har ved flere anledninger blitt avbildet i mer eller mindre uheldige situasjoner.

– Therese som vi begge har tatt imot på flere utesteder hvor vi har vært vakt er alltid helt ute på rangletur. Hun ser aldri rett på oss når vi snakker, når vi spør om hvordan formen hennes er får vi svar som «hold kjeft, slipp meg inn» og «jeg skal få pikk i kveld». Slik oppførsel er ikke akseptert hos oss, forteller Markus Lilleberg.

Therese forteller selv at hun sier mye dumt når hun drikker, men at ikke alt hun sier er sant. At absolutt alle vaktene behandler henne på en slik måte vil hun aldri forstå. Men en plan har hun klar:

– Jeg skal drikke mindre sprit, så skal vi se om vaktene skifter holdning. Om de ikke gjør det vil jeg faktisk bare holde meg hjemme, for dette gidder jeg faen ikke, forteller Therese.

Vi tror du vil like disse