TV-pastor (66) siktet for å ha dopet ned bedehus-forsamling med kokain før bønn


En kjent tv-pastor er pågrepet og siktet for å ha dopet ned forsamlingen i bedehuset med kokain og andre sentralstimulerende stoffer før bønn.

Politiet mener 66-åringen skal ha fylt kokain i vannmaskinene i lokalet, i tillegg til å ha spredd stoffet fentanyl via air-conditionanlegget i bedehuset før gudstjenesten startet.

Mannen er også siktet for besittelse av 2000 oxycodone-piller, et sterkt sentralt virkende smertestillende middel som tilhører legemiddelgruppen opioider.

Ansatte ved Drammen sykehus ble mistenksomme etter at to medlemmer i forsamlingen, en 88 år gammel mann, og en 10 år gammel jente, ble innlagt med tegn på overdose etter en gudstjeneste. Senere samme dag ble ytterligere 4 personer sendt til legevakt med lignende symptomer. Alle skal ha deltatt på gudstjenesten i regi av den siktede predikanten.

– Vi er foreløpig usikre på motivet bak handlingen, men vi mistenker at predikanten ønsket flere tilhengere, og benyttet narkotiske stoffer for å øke dedikasjonen til de oppmøtte, sier presseansvarlig ved Drammen politistasjon. 

Flere faste deltakere skal ha reagert på de mange oppmøtte.

– I de siste ukene har det vært utrolig mange på gudstjenestene. Mange av de virket ikke som de kom fra religiøs bakgrunn, for å si det sånn, sier mangeårig medlem av organisasjonen Marianne Berterud.

Et annet medlem forteller om voldelige tendenser blant flere av deltakerne.

– En mann grep tak i hele brettet med kollekt som ble sendt rundt, før han prøvde å knivstikke predikanten, fortalte en deltaker som velger å være anonym.

Sikkerhetspersonalet som var tilstede fra vekterselskapet Drammen Vakt og Sikkerhet forteller også om merkelige hendelser de siste ukene.

– Det var flere tilfeller av personer som forsøkte å ha sex bak palmene som var plassert bak i lokalet. Vi måtte utvise tre mennesker på én kveld, sier en vekter. 

Predikanten er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll i påvente av en avgjørelse fra politijurist. 66-åringen er siktet for besittelse av narkotiske stoffer samt for å ha ruset personer mot deres vilje.

Vi tror du vil like disse